La Fiscalia general d'Alemanya va ordenar ahir la detenció de sis presumptes terroristes d'extrema dreta a les regions de Saxònia i Baviera, a l'est i al sud del país, respectivament.

En una operació policial en el marc de la qual van ser desplegats prop un centenar d'agents de policia, es van portar a terme escorcolls en diversos habitatges i en altres locals suposadament vinculats a una presumpta organització terrorista d'ultradreta en l'estat de Saxònia, que es troba a l'est del país.

Segons la informació facilitada per la Fiscalia, els sis arrestats, tots ells de nacionalitat alemanya, són sospitosos d'haver fundat l'organització d'extrema dreta Revolution Chemnitz, juntament amb un altre home de 31 anys que ja va ser detingut a mitjan mes de setembre passat acusat de greu pertorbació de l'ordre públic i que en l'actualitat roman en presó provisional.

Segons les dades que han transcendit fins ara, els encausats pertanyen al món hooligan, skinhead i neonazi de Chemnitz, la ciutat de l'est d'Alemanya en la qual al llarg de les últimes setmanes van tenir lloc diverses manifestacions ultradretanes com a resposta a la mort d'un ciutadà alemany presumptament a mans de refugiats.

De fet, les sis persones detingudes en el marc de l'operació que es va portar a terme ahir al matí s'haurien presentat com a líders d'aquests moviments ultradretans a la regió alemanya de Saxònia.