El director general dels Mossos, Andreu Martínez, ha justificat aquest dimarts les càrregues que van protagonitzar hores abans els Mossos d'Esquadra contra alguns "grups radicals" d'independentistes perquè s'havien "esgotat les vies de mediació" i s'havia de garantir la seguretat davant "actuacions violentes".

"Si no hi ha actuació violenta, la policia no actua. Aquesta és la nostra màxima", ha assegurat en roda de premsa a la comissaria de les Corts de Barcelona, on ha afirmat que la intervenció de l'"ordre públic" va ser "operativa" i "ajustada" a cada cas.

El director de la policia catalana ha comparegut després que als últims dies el cos hagi estat objecte de crítiques per diverses càrregues contra independentistes, les últimes ahir quan van dispersar concentrats davant del Parlament i la Direcció de la Policia a la Via Laietana de Barcelona en acabar una manifestació per commemorar el primer aniversari de l'1-O.

Martínez ha sostingut que des de dissabte passat dia 29 han detectat "un canvi d'actitud" en una "minoria" de manifestants i, en aquest sentit, ha apuntat que ahir es "van identificar clarament grups radicals que buscaven la confrontació" i que van alterar el "pacífic desenvolupament" de les manifestacions.