Més de 200 persones s'han aplegat aquest dimarts a la plaça Sant Roc de Sabadell per condemnar la mort d'un infant de sis anys presumptament a mans del seu pare a prop de Portbou. Els fets van tenir lloc el passat 14 de setembre quan l'home va fer caure de forma intencionada el cotxe on tots dos viatjaven per un barranc.

L'acte ha comptat amb la presència dels representants de la corporació municipal, així com de la mare i l'àvia del petit. També hi ha pres part nombrosos amics i coneguts de la família. En l'acte s'ha llegit un manifest de la Taula de Gènere Feminismes i LGTBI que ha exigit "una resposta contundent i integral que posi en el centre les dones i que castigui qualsevol forma de violència masclista" i ha denunciat que "les agressions que es produeixen a través de la instrumentalització dels fills" generen "un dany més profund que el que pot ocasionar qualsevol altre tipus d'agressió".

La plaça Sant Roc de Sabadell s'ha quedat muda al punt del migdia per dedicar un minut de silenci al petit de sis anys que va perdre la vida el passat 14 de setembre en un barranc de la carretera que va de Portbou a la Cervera de la Marenda. Una representant de la Taula de Gènere, Feminisme i LGTBI de Sabadell ha llegit un manifest de condemna que ha transmès "força, amor i solidaritat" a la família i al seu entorn proper de la víctima.

El text ha remarcat que les violències masclistes vers les dones "no són un fenomen aïllat", sinó que "constitueixen un sistema de relacions de poder que legitima i perpetua les desigualtats entre homes i dones".Alhora ha indicat que "les agressions que es produeixen a través de la instrumentalització dels fills i les filles amb el principal objectiu de danyar la mare acostumen a produir un dany més profund que el que pugui produir qualsevol altre tipus d'agressió".Per tot plegat ha exigit més "mecanismes que permetin detectar aquestes violències des d'un inici i actuar de manera conseqüent davant de cadascuna"Consternació i rebuig.

Nombrosos amics i coneguts de la família han participat en aquest minut de silenci i s'han mostrat visiblement afectats amb la pèrdua. "Estem aquí perquè volem condemnar els fets, no volem que torni a passar un acte com aquest", ha explicat una de les amigues de la mare, la Toñi. Així mateix ha revelat que un informe psicològic dut a terme a finals d'agost, va indicar que el pare patia "un trastorn bipolar".L'amiga de la mare ha assegurat que inicialment les famílies de l'escola van creure "que es tractava d'un accident" i ha afegit que els companys del nen i la comunitat educativa de l'escola Enric Casasas, on estudiava el menor, estan consternats després que la policia francesa hagi apuntat que el pare hauria fet caure el vehicle de forma intencionada.. Es dona la circumstància que la mare havia denunciat l'home el dia abans per endur-se el nen incomplint el règim de custòdia.