El president del Parlament, Roger Torrent, es va reunir ahir durant dues hores amb els polítics empresonats a Lledoners, coincidint amb el primer aniversari de l'1-O. Després d'haver-se reunit amb ells, va explicar que els va trobar «forts i amb ganes de reivindicar l'1-O» malgrat la situació complicada en la qual es troben.

«L'únic que han fet és posar les urnes perquè el poble es pogués expressar i per això estan tancats», va lamentar. En aquest sentit, Torrent va recordar que «ens trobem a les portes del judici de la vergonya» que els acusa «d'un relat judicial inventat, ja que es parla de violència quan l'única violència que hi va haver l'1-O va ser la de la policia espanyola carregant contra la gent»

D'altra banda, Torrent va respondre a les exigències del president del PP, Pablo Casado, d'activar de nou el 155 pel suport del president del Govern, Quim Torra, als CDR. En aquest sentit, va assegurar que el PP només entén de «repressió» i va assegurar que així no aconseguirà resoldre res. «No canviarà la situació política que es viu a Catalunya ni tampoc aconseguirà fer desaparèixer els 2,2 milions de persones que van votar l'any passat durant l'1-O», va subratllar el president del Parlament. Després de la seva visita a Lledoners, Torrent es va dirigir a la manifestació de Barcelona.