El PP considera, després del «nou desafiament» del president de la Generalitat, Quim Torra, que el cap de l'Executiu, Pedro Sánchez, ha d'aplicar l'article 155 de la Constitució a Catalunya per destituir-lo, o convocar immediatament eleccions generals. Aquest partit considera una «humiliació inacceptable» l'exigència de Torra, segons van assenyalar a Europa Press fonts de la direcció estatal del partit. Els populars creuen que s'està davant d'una «humiliació inacceptable».

A Génova ja havien assenyalat aquests dies que no hi ha cap marge per a la negociació i el diàleg davant l'actitud de Torra i els independentistes, cosa que veuen més clar després dels incidents que s'han produït aquests dies a Catalunya promoguts pels Comitès de Defensa de la República coincidint amb l'aniversari del referèndum de l'1 d'octubre.

De fet, la direcció del PP va car-regar durament contra la passivitat de l'Executiu de Sánchez davant aquests incidents d'aquest 1 d'octubre, que van acabar amb enfrontaments entre manifestants i Mossos d'Esquadra al final de la marxa convocada sota el lema Recuperem l'1 d'octubre.

El PP creu que cada dia que passa es fa més necessari l'aplicació d'aquest 155, que ha de ser durador i el temps que sigui necessari, amb l'objectiu de «restablir l'ordre i destituir» el president de la Generalitat.

Així ja es va pronunciar dilluns Casado en el fòrum ABC, on va afirmar que Torra ha «creuat una altra línia vermella» en encoratjar l'acció dels CDR. Per aquest motiu va exigir aplicar el 155 a Catalunya amb l'«amplitud competencial que es requereix» i va oferir els vots dels senadors del PP. Aquesta aplicació del 155 permetria, segons va recordar el PP, que els delegats i consellers fossin nomenats directament amb el seu equip de Govern per «revertir» una situació «insostenible». «Què més ha de passar a Catalunya perquè el Govern hi posi ordre?», es va preguntar Casado.