El subgrup del PPC vol que el Parlament reprovi el president de la Generalitat, Quim Torra, i l'insti a dimitir. Així ho demana una de les propostes de resolució dels populars en el marc del debat de política general. Segons el text presentat, el president català ha fet una "greu deriva irresponsable" impròpia del seu càrrec posant en perill la convivència dels catalans amb "paraules de suport i comprensió cap a grups violents i el xantatge als poders executiu i judicial".

El PPC també vol que el Parlament insti el Govern a garantir la "neutralitat" a l'espai públic i a retornar durant el 2019 les pagues extra pendents als treballadors públics corresponents al 2013 i 2014.

El text proposat "condemna els actes violents i els intents de coacció per part dels CDR com els que van intentar assaltar el Parlament". I insta l'executiu català a rectificar i retirar els paraules de suport als anomenats comitès de defensa de la república i donar suport als Mossos. Precisament, en referència a la policia catalana, el PPC demana ampliar la plantilla fins als 18.000 agents abans que acabi aquesta legislatura.

Els populars volen que s'insti el Govern a retirar banderes estelades així com altres símbols "partidistes" en carrers, rotondes, escoles, centres cívics, comissaries dels Mossos... en considerar que vulneren la "neutralitat".

En l'àmbit fiscal, els populars proposen una rebaixa fiscal en l'escala autonòmica de l'IRPF per al proper 2019, reduint el nombre de trams per fer-los coincidir amb els estatals.