La desena d'exconsellers del territori central a les antigues Caixa Catalunya i CatalunyaCaixa diuen afrontar el judici «amb la consciència tranquil·la», tot i que amb la lògica «preocupació» per estar enmig d'un procés judicial. Ahir va tenir lloc a l'Audiència de Barcelona la primera sessió.

L'exalcalde de Manresa Josep Camprubí explicava a aquest diari que «estic tranquil amb els acords que es van prendre, però a ningú no li agrada anar a un judici, i menys encara d'aquesta calibre mediàtic». Per a Camprubí, «és difícil fer valoracions de fets que van passar fa vuit anys, quan la perspectiva avui és molt diferent». L'exalcalde està convençut «d'haver fet el que havíem de fer i no haver fet res malament».

L'alcalde de Castellgalí, Cristòfol Gimeno, destacava ahir la «posada en escena especial» del judici i afirmava que en el cas «no hi ha més fons que el que s'hi vulgui treure». Gimeno confiava, per tant, que «tot quedi net». Amb tot, l'alcalde assumia que «tocar passar» aquests dos mesos de judici.

L'empresari Manel Rosell, que va presidir Caixa Manresa i, més tard, CatalunyaCaixa, afirmava «portar bé» l'inici del procés, perquè «no crec que passi res, tot i que en una primera sessió és difícil intuir cap on anirà». Per a Rosell, «en el judici quedarà aclarit que no hi va haver res punible».

Bejamí Garcia, advocat de la majoria d'acusats del territori central, explicava que la primera jornada havia anat «sobre el guió previst, amb les qüestions prèvies que es resoldran dijous». Els seus clients, afirmava, «estan tranquils amb ells mateixos, però afectats per haver d'afrontar un judici». Per a Garcia, la recent sentència de les targetes black de Bankia «no afectarà el procés. Els jutges són professionals», assegurava.

A tall d'anècdota, Benjamí Garcia explicava que la megafonia de la sala era ahir molt dolenta, fet que feia molt difícil als acusats seguir l'evolució de les intervencions de les parts.