L'exregidor de Ciutadans a Calafell Jesús Benedicto -ara regidor no adscrit- s'ha fet militant d'Esquerra Republicana i assegura que la formació d'Albert Rivera no permet als seus membres «pensar lliurement».

«Són els testimonis de Jehovà de la política. Són una secta», ha etzibat en una entrevista a l'ACN, i va afirmar que els membres de Cs «són presos del seu propi partit». Benedicto ha relatat que fa cinc anys es va sentir «captivat» pel discurs de Ciutadans, però mesos després de les eleccions municipals del 2015 va deixar el partit «perquè el veia com un problema per a Catalunya». Segons aquest regidor, Cs se centra a «avivar» l'enfrontament entre la població i fa una crida a replicar-ho a base de «fer pedagogia republicana».

Jesús Benedicto recorda que fa gairebé cinc anys es va involucrar en la creació de la secció local de Ciutadans a Calafell perquè el partit oferia un missatge «liberal, progressista, transparent i dur contra la corrupció». Al mateix temps, apunta que ell va incorporar-se al partit advertint-los que era una persona «obertament republicana», i assegura que des de la formació taronja li van garantir que això «no seria un problema». «Però em vaig adonar que sí que ho era», lamenta, acusant el partit d'Albert Rivera de no permetre que els seus afiliats «pensin o actuïn lliurement».

Mesos després d'haver estat el número 2 a la candidatura de Ciutadans a les eleccions municipals del 2015 i d'haver estat escollit regidor, Benedicto deixava el partit i mantenia l'acta a l'Ajuntament com a regidor no adscrit.

«Vaig veure que amb Ciutadans tindríem un problema a Catalu-nya, perquè era un partit totalment bronca que procurava fer ferides on no n'hi havia per després poder actuar com a salvadors», explica, i assegura que el seu pas per la formació «va ser un error evident».

Benedicto va deixar de militar a Ciutadans fa més de tres anys, i aquest estiu ha decidit afiliar-se a Esquerra Republicana. Assegura que el «punt d'inflexió» va ser el referèndum de l'1-O.