El Govern presentarà aquesta setmana les línies principals dels pressupostos generals de l'Estat (PGE) del 2019 i les enviarà a Brussel·les. Aquesta setmana es compleix el compromís d'enviar les línies mestres a Brussel·les, abans del dia 15 d'octubre, com passa cada any i com es va comprometre a principi de setembre el president del Govern, Pedro Sánchez, amb el comissari europeu d'Afers Econòmics, Pierre Moscovici, durant una reunió a Madrid. Abans d'enviar les línies principals pressupostàries a Brussel·les, el Govern les donarà a conèixer a l'opinió pública, per posteriorment «seguir treballant» en el projecte de Llei de pressupostos generals de l'Estat, van detallar fonts governamentals.

Aquest aclariment de la Moncloa es va produir després que Pedro Sánchez anunciés al matí que la setmana que ve presentaria el projecte de comptes per al 2019 durant una breu intervenció sense preguntes abans de participar en una cursa organitzada pel Club de Malasmadres a Alcobendas (Madrid).

Sánchez va avançar que, en el pla amb les línies mestres dels pressupostos que es presentarà la setmana que ve, el Govern apostarà «clarament» per la igualtat dels permisos de paternitat i maternitat i per la universalització de l'educació de 0 a 3 anys, que, segons el seu parer, també és «fonamental» per a la conciliació entre homes i dones.

El president del Govern va apostar per aconseguir la «igualtat real» entre homes i dones, així com per impulsar l'esport femení. «Moltes vegades només pensem en l'esport d'elit masculí, però moltes dones estan fent un extraordinari treball en l'àmbit esportiu», va apuntar.

Per al cap de l'Executiu, governar, «més que una cursa d'obstacles, és una cursa de fons», en què cal «estar en forma, avançar i aconseguir els objectius». «Aquest Govern està en forma», va assegurar.

«Si en aquesta legislatura aconseguim una Llei d'igualtat entre homes i dones i acabar amb la bretxa salarial des del punt de vista legal, haurem aconseguit moltíssim a favor del progrés i la prosperitat del conjunt de la ciutadania», va explicar Sánchez.

Finalment, el president del Govern va posar èmfasi en que la cor-responsabilitat «és un dret de les mares i una responsabilitat dels homes». «Fem-ho entre tots possible», va concloure.

La ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, ja va avançar dijous al Senat que en els pressupostos es reduirà l'IVA dels productes d'higiene personal femenina del 10% actual al tipus super-reduït del 4%.

Montero va explicar que el propòsit del Govern és que els PGE del 2019 siguin «més socials, igualitaris i redistributius». Per assolir aquest objectiu disposarà de 125.000 milions d'euros.