El president de la Fundació del Gran Teatre del Liceu, Salvador Alemany, ha confirmat aquest dilluns que el teatre està preparant un "homenatge de dimensió mundial" a Montserrat Caballé, previsiblement al mes de novembre. A la sortida de l'acte de comiat a la cantant, Alemany ha informat que volen convocar "veus mundials amigues" per col·laborar en un esdeveniment "que deixi constància de l´amor que la professió i el món de l´òpera han sentit" per la soprano catalana. També ha concretat que busquen una data de novembre per programar l´acte d´homenatge a Caballé, que s´haurà de fer un lloc entre l´atapeïda programació del teatre de la Rambla.

Segons Alemany, la intenció és que a l´acte s´hi sumin diverses cases operístiques internacionals amb col·laboracions encara per concretar. Per ara, totes les administracions públiques catalanes i estatals han mostrat bona disposició a sumar-se a l´homenatge, segons ha avançat el responsable de la institució.

Christina Scheppelmann, directora artística del Liceu, ha afegit que necessiten temps per "fer-ho bé i a nivell internacional", atenent a la projecció i dimensió internacional del personatge.

D´altra banda, Scheppelmann ha expressat que la cerimònia de comiat de Caballé d´aquest dilluns ha estat "molt emotiva i senzilla", però també "impactant per la selecció musical", que ha permès els presents no només pensar en ella sinó escoltant la seva veu".