n El ja expresident d'Interpol Meng Hongwei està sent investigat a la Xina, el seu país natal, per presumptes suborns, segons va informar ahir el ministeri de Seguretat Pública del gegant asiàtic en un comunicat. «La investigació contra Meng Hongwei per acceptar i lliurar suborns i per presumptes violacions de la llei és molt oportuna, absolutament correcta i bastant intel·ligent», va informar el ministeri després d'una reunió interna.

Diumenge, el Partit Comunista xinès va confirmar que «Meng Hongwei, exviceministre del ministeri de Seguretat Pública, és sospitós de violar la llei i actualment es troba sota la supervisió de la Comissió de Supervisió de l'Estat».

Hores més tard, Interpol, que té la seu a la ciutat francesa de Lió, va informar que Meng havia dimitit com a president de l'organisme policial, del qual va ser elegit president el novembre del 2016.

La seva esposa havia donat la veu d'alarma sobre la seva desaparició divendres passat, després de no haver tingut notícies seves des que va volar a la Xina el 29 de setembre. Les autoritats franceses van anunciar l'obertura d'una investigació sobre això.

En el seu comunicat d'aquest dilluns, el ministeri també hi diu que investigarà i castigarà els que hagin acceptat suborns amb Meng. «La investigació de Meng Hongwei demostra plenament que no hi ha privilegis ni excepcions davant la llei i que qualsevol que violi la llei ha de ser severament castigat», va subratllar.