Protecció Civil ha alertat aquest dimarts a la tarda que hi poden haver acumulacions de pluja de fins a 150 litres per metre quadrat fins al matí del dimecres, sobretot al litoral i el prelitoral de Barcelona i Girona. Les pluges fortes també poden afectar amb menys intensitat les comarques de la Catalunya Central i l'interior de Tarragona.

Localment les tempestes poden ser d'alta intensitat i superar els 40 litres per metre quadrat en mitja hora, similars a les que hi ha hagut aquest dimarts al matí al Barcelonès. Des del cos d'emergència es recomana extremar les precaucions a l'entorn de rius i rieres, així com evitar passar per zones inundables. També indica que a les zones urbanes hi pot haver inundacions a carrers i acumulacions d'aigües a baixos, garatges i soterranis. Davant d'aquest escenari, s'ha activat la fase d'alerta del pla Inuncat.

Protecció Civil també recomana extremar les precaucions al durant el matí, moment en què les pluges coincidiran amb la mobilitat pròpia d'un matí laborable i es podrien donar incidències en la circulació. Si les tempestes van acompanyades d'aparell elèctric, també s'aconsella evitar situar-se sota els arbres o torres elèctriques.