n El ministeri de Sanitat va informar de la confirmació, per part del Centre Nacional de Microbiologia de l'Institut de Salut Carlos III, de dos casos d'infecció per virus dengue en adults residents a Espanya que no havien viatjat a zones amb transmissió coneguda del virus abans d'iniciar símptomes. Aquests dos casos es van confirmar el 4 d'octubre i n'hi ha un tercer, una dona adulta amb símptomes compatibles amb la malaltia, pendent de confirmació.

Les tres persones van iniciar símptomes la segona quinzena d'agost. L'evolució va ser favorable i actualment presenten bon estat de salut, assegura Sanitat. Es tracta de dues persones de la mateixa família que van coincidir en municipis de la província de Cadis i de Múrcia durant el període en què podrien haver adquirit la infecció. Dels tres, dos d'ells resideixen habitualment a la regió de Múrcia i l'altre a la Comunitat de Madrid.

El dengue és una malaltia provocada per un virus ( flavivirus), que generalment té caràcter lleu i que es transmet per la picada de mosquits infectats, no de persona a persona. L'únic vector competent per a la transmissió del virus a Espanya és el mosquit tigre, àmpliament estès a l'Estat i especialment al litoral mediterrani.