La ministra de Justícia Dolores Delgado, ha afirmat que és «doble víctima del xantatge de l'excomissari Villarejo i de la dreta i l'extrema dreta», ha manifestat a la comissió de Justícia, on ha dut a terme una compareixença per donar explicacions sobre la seva relació amb l'excomissari Villarejo, la ministra considera que l'objectiu de Villarejo és aconseguir un «benefici personal» i sortir de la presó, però avisa que no es deixarà pressionar. També critica els partits de dreta per voler treure un rèdit electoral sumant-se al «xantatge de les cloaques de l'Estat» per derrotar al govern de Pedro Sánchez. A més, ha dit que Villarejo va tirar endevant «l'Operació Catalunya» sota la direcció de l'exministre Jorge Fernández Díaz.

La compareixença s'ha dut a terme a petició pròpia, perquè les gravacions de Villarejo li afecten. S'han filtrat converses enregistrades el 2009 quan era fiscal de l'Audiència Nacional amb l'excomissari Jose Manuel Villarejo, que actualment es troba en presó preventiva). Delgado havia negat conèixer a Villarejo, però en aquestes converses se la sent parlant amb ell i a més a més mofant-se de la homosexualitat del seu actual company de gabinet, el ministre de l'Interior i jutge Fernando Grande Marlaska. També han sortit a la llum gravacions on Villarejo parlava d'haver creat una xarxa de prostitutes per espiar polítics. Aquestes explicacions les ha donat un dia després de que el Congrés dels Diputats hagi aprovat una moció que demana la dimissió de la ministra, o en el seu cas, el cessament per part del president del govern. Cal destacar, que a finals de setembre, el Senat ja va reaprovar la ministra per la seva actuació en relació a la demanda a Bèlgica contra el jutge Llarena.

Durant les seves explicacions, ha defensat que «no ha mentit» i nega qualsevol relació professional i amistosa amb Villarejo. Però ha reconegut haver anat a un dinar amb la cúpula policial en matèria antiterrorista amb qui treballava «habitualment», però ha evitat entrar en el tema de les gravacions. Ella defensa en que són gravacions aconseguides de manera «il·lícita» i que l'oposició s'ha sumat al «xantatge» a la seva persona.