n El president del Govern espa-nyol, Pedro Sánchez, va expressar ahir la seva confiança que «d'una vegada per sempre, el diàleg i la legalitat» s'obrin camí a Catalu-nya i «la unilateralitat i la fallida de la legalitat quedi en el passat».

Sánchez va fer aquesta reflexió davant la crisi entre ERC i JxCAT al Parlament.

«Més enllà dels fets puntuals que puguin tenir lloc al Parlament, la posició del Govern és ben coneguda i és que, d'una vegada per sempre, el diàleg i la legalitat es materialitzin a Catalunya i s'obrin camí i tot allò que tingui relació amb la unilateralitat i la fallida de la legalitat, quedi en el passat», va afirmar el cap del Govern central. Aquest és «el propòsit i el desig pel qual treballa aquest Govern», va dir Sánchez en una roda de premsa al Palau de la Moncloa amb el president de Xile, Sebastián Piñera.

El president espanyol no parlava en públic sobre la situació política a Catalunya des del 27 de setembre, quan va intervenir en un fòrum periodístic a Nova York. Això no obstant, el dia 2 d'octubre va respondre en el seu compte de Twitter a l'ultimàtum llançat pel president de la Generalitat, Quim Torra, qui li va advertir que deixaria caure el Govern central si no presentava una proposta de referèndum en un mes. «No cal esperar a novembre. Autogovern i convivència. No independència. No acceptem ultimàtums. Entre la fallida de la legalitat i el 155 perpetu, el Govern manté la determinació de continuar amb el diàleg i la llei», li va contestar Sánchez.