Els membres de la cèl·lula que va perpetrar els atemptats del 17A a Barcelona i Cambrils van realitzar nombroses recerques a internet de tota mena entre les quals destaca la de «llibres sobre com ensenyar a gent amb diferents coeficients intel·lectuals», o la de «fabricació d'explosius per a principiants des de zero».

Aquestes recerques han estat localitzades en dos ordinadors que s'atribueixen a l'imam de Ripoll Abdelbaki Es Satty, que va morir en l'explosió d'Alcanar, si bé algun d'ells podria «haver estat usat per altres integrants de la cèl·lula», segons l'acte de processament de tres implicats en els atemptats.

De fet, un dels membres de la cèl·lula mort a Cambrils, Mohammad Hichamy, es va connectar a internet des d'un d'ells dos dies abans dels atemptats.

En aquest ordinador s'hi ha trobat «una gran quantitat de material religiós de caire salafista i "material històric amb una visió aràbica islamista, material explícitament gihadista» i uns documents manuscrits en els quals El Satty es declara «soldat d'Al-Àndalus».