La Diputació de Barcelona ha aprovat una segona fase d'ajuts per a modernitzar els polígons de la demarcació. D'aquesta manera, l'ajuda econòmica passarà a ser dels 15 als 30 milions d'euros.

Aquesta inversió permetrà dur a terme actuacions en 56 polígons d'activitat econòmica i impulsar 116 millores o nous serveis d'infraestructures. A més d'incorporar millores mediambientals o eficiència energètica i apostar per la igualtat d'oportunitats, el suport de la Diputació beneficiarà a 5.901 empreses i 79.388 treballadors.

Els projectes que tinguin ajut econòmic de la Diputació s'hauran d'emmarcar en una de les dues línies de suport previstes: plans integrals o projectes específics, totes dues amb un pressupost de 7,5 milions d'euros i amb un caràcter plurianual (2019-2020).

La primera línia de suport té per objectiu contribuir al finançament d'intervencions d'alt impacte basades en un plantejament integral i estratègic. A la primera fase, aprovada fa un any, es va donar suport a 5 projectes que tenien un cost total prop de 10 milions d'euros. Pel que fa a la segona línia de suport, que fa referència als projectes específics, té com a finalitat contribuir al finançament d'intervencions puntuals.

Els projectes inclosos en una d'aquests dues línies de suport hauran de tenir, també, com a objectiu el desplegament o millora de les xarxes de subministrament i evacuació d'aigües, de les xarxes d'energia, de telecomunicacions o dels sistemes de seguretat anti-intrusió.

El termini per presentar sol·licituds finalitza el 30 de novembre d'aquest 2018 i, d'entre els criteris de valoració es poden destacar els que fan referència a la maduresa del projecte, l'existència de cofinançament, el grau d'obsolència del polígon, així com el nivell d'ocupació de naus i parcel·les.