L'expresident català Artur Mas va afirmar ahir que el judici en el Tribunal de Comptes per la consulta del 9-N respon a l'«esperit de venjança» dels advocats de Societat Civil i de l'exvicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría, que ja va dir que aquest referèndum «el pagaríem nosaltres i de les nostres butxaques».

En declaracions als mitjans al final del judici en el qual s'acusa Mas i tres exconsellers de suposades responsabilitats comptables en la consulta sobiranista del 9 de novembre del 2014, l'expresident va assegurar que «no hi va haver ni un sol euro de malversació de fons públics» i va lamentar: «Ens volen inhabilitats i arruïnats».

Mas, que va estendre també l'«esperit de venjança» a l'Associació d'advocats catalans per la Constitució i a l'Advocacia de l'Estat, es va mostrar confiat a ser exonerat d'aquesta via civil i si no «arribarem fins al final amb els recursos jurídics».

L'expresident va assegurar que els col·lectius d'advocats, que van presentar la demanda, «volien més pena i més càstig, aquesta és la realitat». Mas va insistir que tant ell com els exconsellers estan molt tranquils, «no vam fer res mal fet i vam utilitzar els fons públics correctament, com es va demostrar en el judici penal». «I estem contents d'haver aconseguit l'objectiu polític de consultar el poble de Catalunya», va afegir.

Preguntat per l'embargament dels seus béns per valor de 5,2 milions d'euros, Mas va assenyalar que l'«embargament és real» però com es tracta d'un procediment «forçat i fora de la realitat, volem pensar que recuperarem el ple ús dels nostres habitatges particulars».

I si no fos així, va reiterar que presentaran recursos en el Tribunal de Comptes i al Tribunal Suprem perquè «no hi ha ni una sola irregularitat comptable» com van certificar els funcionaris de la Generalitat que van intervenir en aquests expedients: «Són expedients que estan immaculats».

Sobre la partida de 2,8 milions d'euros per a l'adquisició de 7.000 ordinadors (el mateix nombre que meses electorals), Mas va insistir que es van destinar a millorar el sistema educatiu.