L'Exèrcit de Terra va confirmar ahir la mort d'un comandant del mateix exèrcit que va resultar ferit dimarts d'aquesta setmana quan participava en un exercici tàctic en el qual hi havia foc real en un camp de tir de Jaca, a Osca.

«Lamentem informar que el comandant Fernando Yarto Nebreda, destinat a Jaca, ha mort com a conseqüència de les ferides sofertes en unes maniobres amb foc real», va informar l'Exèrcit de Terra en un comunicat que va enviar ahir.

Yarto formava part de l'Escola Militar de Muntanya i Operacions Especials d'aquesta localitat d'Osca.

El tràgic succés va tenir lloc el dimarts passat, dia 9 d'octubre, a primera hora del matí en el marc d'un exercici tàctic en el qual hi havia foc real i que es realitzava al camp de tir de Las Batiellas, una zona d'entrenament situada a tan sols 4 quilòmetres del municipi de Jaca.

El comandant mort era professor del curs de muntanya i en aquell moment supervisava un exercici nocturn programat en el camp de tir, quan un tret fortuït va impactar contra la zona inguinal del comandant.

El militar va ser atès al moment pel metge de la unitat i va ser traslladat en una UVI mòbil a l'hospital de Jaca.

Un cop van aconseguir estabilitzar la situació, es va decidir el seu trasllat en un helicòpter del 112 a l'Hospital Provincial San Jorge d'Osca, on va ingressar amb pronòstic molt greu i on va morir hores més tard.