El president dels Estats Units, Donald Trump, va assegurar ahir que la Reserva Federal (Fed) «s'ha tornat boja» un dia després de criticar-la i sostenir que l'organisme està apujant de forma molt ràpida els tipus d'interès. Així mateix, va destacar que la liquidació a Wall Street suposa una correcció esperada des de fa temps. «En realitat és una correcció que hem estat esperant fa molt temps, però realment no estic d'acord amb el que la Fed està fent», va afirmar Trump en una roda de premsa.

«Crec que la Fed s'ha tornat boja», va afegir Trump. La Fed va apujar els tipus d'interès al setembre i va deixar intactes els seus plans per endurir la política monetària de forma constant, ja que va pronosticar que l'economia dels Estats Units gaudiria d'almenys tres anys més de creixement econòmic.

La Fed té el mandat del Congrés d'apuntar a una baixa inflació i de mantenir un baix atur. Actualment, els preus al consumidor als Estats Units estan creixent per sobre del 2% anual i la taxa d'atur és la més baixa en prop de 40 anys.