El Govern central està cercant fórmules jurídiques per recórrer la resolució aprovada pel Parlament en la qual es reprova al Rei i es qüestiona la monarquia, tot i que són conscients que és un text el valor del qual és polític i no jurídic.

En conversa informal amb els periodistes durant la recepció oferta pels Reis al Palau Real, tant el president del Govern, Pedro Sánchez, com la vicepresidenta, Carmen Calvo, han assenyalat que es tracta d'una declaració política.

No obstant això, Calvo ha deixat clar que el Govern espanyol ha volgut ser contundent en la seva reacció i ha apuntat que segurament la fórmula serà recórrer davant el Tribunal Constitucional.

La vicepresidenta ha subratllat que la intenció del Govern central de normalitzar la relació política amb Catalunya no li farà perdre de vista que no pot fer-se res fos del marc de la legalitat.

De fet ha recordat que el Govern ha recorregut ja per la via contenciós-administrativa la reobertura de les ambaixades catalanes.

El Govern considera políticament inacceptable la resolució del Parlament, que va tirar endavant amb els vots dels comuns, JxCat i ERC --69 vots--, l'abstenció de la CUP --4-- i el rebuig de PP, PSC i Cs --57--.