La vicepresidenta del Govern espanyol, Carmen Calvo, va anunciar ahir que l'executiu revertirà el decret que el Govern de Mariano Rajoy va signar després de l'1-O per impulsar la sortida d'empreses de Catalunya i el canvi de la seu social.

Calvo va defensar que la seva administració vol llançar un «missatge» a les empreses perquè confiïn a tornar cap a Catalunya perquè hi ha «diàleg i relació lleial i estable» amb la Generalitat, i això ha de donar «crèdit i tranquil·litat» perquè es tracta d'un «espai segur».

«El Govern d'Espanya té clar que cal treballar per un marc d'estabilitat i seguretat», tal com va manifestar a Rac1. La vicepresidenta del Govern espanyol també va criticar l'anterior govern de Mariano Rajoy per haver impulsat un decret que va suposar una «destrossa important» per a l'economia catalana.

«Ara ja no es donen les condicions per a la sortida d'empreses, mostra d'això és que cada vegada que venim a Catalunya ens reunim amb representants», va manifestar la vicepresidenta, que va reconèixer que la situació de fa un any va generar «inseguretat» a les empreses, però va considerar que aquell escenari ja ha quedat superat. Per això, doncs, derogaran el decret que va impulsar el Partit Popular per aplanar el camí a les empreses que volien sortir de Catalunya.