Lluís Pasqual va assenyalar que no sap si l'independentisme ha influït en la seva dimissió com a director del Teatre Lliure, però ha assegurat que mitjans com Tv3 o el diari Ara «van ser els primers» que es van apuntar, «sense comprovar l'autenticitat de les fonts», a les denúncies que tenia per part d'un «fals col·lectiu de feministes».

«No ho he dit mai perquè no ho sé. No sé si l'independentisme té o no té el seu paper en aquest vodevil que m'ha ocorregut», va apuntar ahir en ser preguntat, durant la presentació de l'obra Romancer gitano al Teatre de l'Abadia, si la seva dimissió té a veure amb motius polítics.

La dimissió de Pasqual va arribar després que el col·lectiu Dones i Cultura li reclamés l'11 de juliol que abandonés el càrrec de director arran de la crítica que va llançar l'actriu Andrea Ros acusant-lo d'«abús de poder», tirania i falta de respecte.

Per al director teatral, les declaracions que va fer l'actiu i el col·lectiu són una «calúmnia» que «va contaminar en un clima tibant» que s'està vivint a Catalu-nya. «Hi ha suficients testimonis per explicar que era una calúmnia, que va contaminar una part del personal del teatre. Jo necessito la complicitat de la gent que treballa amb mi, si no tinc aquesta complicitat, no em val la pena anar a l'assaig», va explicar.

A més, va criticar els polítics per convertir-se en «agitadors» perquè la gent «sortís al carrer». «Ens han fet creure que el carrer era la força, no em sembla que sigui just. Això es pot fer una vegada, però no constantment, perquè és segrestar la gent al carrer i produeix una tensió», va precisar.

«No m'agrada treballar amb tensió, necessito treballar amb l'alegria que puc aquest dia. Intento fer créixer els actors amb aquesta alegria. No puc treballar pendent que algú m'estigui mirant si augmento mig decibel», ha indicat Pasqual.