? Pujarà el 22,3% el 2019, fins als 900 euros mensuals, des dels 735,9 euros mensuals actuals. L'increment suposa una alça de 164,1 euros més al mes.

? Les pensions mínimes i no contributives pujaran el 3% el 2019, el que tindrà un cost de 384 milions d'euros, mentre que la resta de les pensions augmentaran l'1,6%, segons l'IPC previst per a l'any que ve, per al qual es destinaran 704 milions d'euros.

? Recuperació del subsidi d'atur per a majors de 52 anys (ara l'edat d'accés era de 55 anys). L'impacte pressupostari se xifra en 323 milions d'euros.

? Increment del 38% del pressupost per a habitatge amb més protecció per als inquilins, regulació pels ajuntaments dels preus dels lloguers en zones tensionades, augment del termini de pròrroga obligatòria dels contractes de lloguer de tres a cinc anys i el ja anunciat pla per construir 20.000 habitatges de lloguer.

? Reforma el 2019 del sistema de cotització dels autònoms per vincular-lo als seus ingressos reals, garantint als que tinguin menors ingressos una cotització més baixa.

? Derogació dels aspectes «més lesius» de la reforma laboral del 2012 abans que finalitzi el 2018, com qüestions de negociació col·lectiva, i aprovació d'una nova regulació laboral amb «caràcter prioritari i urgent» que prevegi ampliar el règim de no caducitat del conveni col·lectiu a la finalització de la seva vigència o mesures per reduir la inestabilitat laboral.

?Reforma «profunda» del bo social elèctric i la creació d'un bo general, que inclourà el bo gasista, per tal de permetre que qualsevol llar pugui realitzar un consum mínim d'energia.

? El tipus màxim de l'IRPF s'elevarà dos punts per a les rendes superiors a 130.000 euros i augmentarà quatre punts per a les superiors a 300.000 euros. Ara, el tipus màxim de l'impost és del 45% en el tram estatal.

? Tributació mínima del 15% sobre la base imposable positiva de l'Impost de Societats per als grups que tributen en règim de consolidació fiscal i a les empreses no integrades en grups l'import net de la facturació de 20 milions o més, no afectant pimes. Per a les entitats de crèdit i explotació d'hidrocarburs es gravarà el 18%.

? Elevació de la fiscalitat de l'estalvi, que s'incrementarà en quatre punts percentuals per a rendes superiors als 140.000 euros, fins al 27%.

? Augment de l'impost sobre el patrimoni, que s'incrementarà l'1% per a les fortunes de més de 10 milions d'euros.

? Baixada del 10% al 4% el tipus de l'IVA que s'aplica sobre els productes d'higiene femenina i del 21% al 10% el tipus que grava els serveis veterinaris.

? Creació d'un impost sobre les transaccions financeres que gravarà amb el 0,2% les operacions de compra d'accions espanyoles executades per operadors del sector financer.

? Permisos de paternitat i maternitat iguals i intransferibles i remunerats per llei. A partir del 2019 el permís de paternitat s'ampliarà a un total de vuit setmanes. Aquesta mesura tindrà un cost d'uns 300 milions d'euros per a les arques públiques.