Els equips de rescat van localitzar els cossos d'una dona i d'un home a primera hora de la tarda d'ahir. Les víctimes, que no van poder ser identificades encara, coincideixen amb l'edat de la parella alemanya desapareguda, i a més els seus cossos van ser trobats a la zona on va aparèixer el cotxe amb els efectes personals dels germànics. Per tot això, podria tractar-se de dues de les tres persones que romanen desaparegudes, ja que encara no s'ha trobat el nen de cinc anys. Unes mil persones seguien treballant en les tasques de recerca i en la neteja dels carrers de Sant Llorenç després de la riuada. El portaveu de la Guàrdia Civil, Francisco Molina, va explicar que el vehicle de la parella d'alemanys, veïns de la zona, va ser trobat ahir.

És un Ford Focus que va aparèixer amb les portes obertes i diversos efectes personals. La hipòtesi amb què treballen els agents és que tots dos es van veure sorpresos per la riuada, van decidir baixar del turisme i van acabar sent arrossegats pel corrent. Els treballs de rastreig se centren entre Pula i Artà, on van trobar el cadàver de l'onzena víctima de la riuada, una dona encara pendent d'identificar. A més, continua la recerca del nen de cinc anys que va desaparèixer amb la seva mare, la farmacèutica de Manacor Joana Lliteras, el cos de la qual va ser trobat dimecres a Son Carrió. La dona circulava per Sant Llorenç al costat de dos dels seus fills i va aconseguir posar fora de perill el gran, de vuit anys. Ella i el petit van ser arrossegats per l'aigua. El rastreig s'estén tant a Son Carrió com a la bocana del torrent a s'Illot, a més d'una franja marítima de 600 metres lineals. D moment, Artur és la prioritat.

Desenes d'efectius terrestres, bussos, gossos, helicòpters i vaixells rastregen les zones inundades i el mar a la recerca del menor. Després de la troballa dels cossos sense vida de dues persones, probablement una parella d'ale- manys de 61 i 63 anys entre Artà i Canyamel, Artur és l'única persona oficialment desapareguda després del desastre.

Els serveis d'emergències temen, però, que pot haver-hi més víctimes a les quals encara ningú ha trobat a faltar. De moment, són 12 les persones mortes. El nen viatjava amb la seva germana de vuit anys i la seva mare en un Hyundai negre quan la crescuda del torrent els va sorprendre a Sant Llorenç. Eren a la rotonda de la sortida cap a Son Carrió quan la dona, alarmada per la gran quantitat d'aigua, va trucar per telèfon al seu marit.

Li va explicar el que estava passant però la comunicació es va tallar de forma abrupta. La Joana va tenir temps de treure del cotxe la seva filla gran. Un home estranger va agafar la nena per evitar que el corrent l'arrossegués. La mare i el nen petit no van tenir la mateixa sort i el testimoni va observar impotent com eren engolits al costat del seu vehicle per la riuada.

Després del 12-O

Els reis visitaran divendres les zones de Mallorca afectades per les inundacions després de la tradicional recepció que oferiran al Palau Reial amb motiu del Dia de la Hispanitat, segons van informar fonts de la Zarzuela.

Felip i Letícia tindran així l'oportunitat de conèixer de primera mà l'estat en què ha quedat la zona assolada per les fortes pluges, que van provocar la mort de dotze persones i encara es busca incansablement un nen de cinc anys desaparegut.

Els reis es desplaçaran a Mallorca un cop finalitzi la recepció que oferiran al Palau Reial amb motiu del 12 d'octubre, a la qual, com és tradició, hi acudiran representants de l'Estat, expresidents i membres de la societat civil espanyola.

El monarca ja va tenir oportunitat de parlar aquest dijous per telèfon amb la presidenta de Balears, Francina Armengol, per interessar-se pels efectes provocats per les inundacions.

Espanya té un total de 1.342 àrees de risc potencial significatiu d'inundació, de les quals les Balears en té 43, diverses d'elles a la zona afectada pel desbordament aquest dimarts passat del torrent de Sant Llorenç.