La Generalitat va decretar ahir dos dies de dol per les víctimes mortals dels aiguats que aquesta setmana han afectat l'est de la illa de Mallorca. Ho va fer publicant-ho al DOGC un 12 d'octubre, un fet excepcional donat que, en ser considerat festiu a tot l''Estat, només es publica una edició si així ho decreta la Secretaria del Govern.

Així, les banderes van onejar a a mig pal ahir i ho faran avui als edificis i les dependències de la Generalitat i en les corporacions públiques de Catalunya en record i homenatge de les víctimes.

D'acord amb el darrer balanç, en els aiguats van morir 12 persones, set homes i cinc dones, després que dijous els equips d'emergències trobessin els cossos d'un home i una dona en una zona pròxima a Artà. Amb tot, un nen de cinc anys continuava anit desaparegut.

Els reis d'Espanya, Felip VI i Letícia, van visitar ahir el municipi mallorquí de Sant Llorenç des Cardassar, afectat per greus inundacions dimarts, i van conversar amb els veïns que els esperaven als carrers amb motiu de la visita reial.

Els reis, acompanyats de la presidenta del Govern balear, Francina Armengol, i el ministre de Ciència, Pedro Duque, entre altres autoritats, van visitar diverses cases afectades.