El president del PDeCAT, el bagenc David Bonvehí, va assegurar ahir que la seva formació «no descarta» un referèndum sobre l'autogovern a condició que aquesta consulta també inclogui una pregunta sobre la independència de Catalunya.

El líder dels demòcrates ho va dir en una entrevista a RAC1 i en resposta a la proposta del president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, que, segons publiquen La Vanguardia i El Periódico, farà una proposta en tres fases que acabarà en una votació (vegeu la pàgina anterior). «No descartem que en un referèndum es pugui preguntar si es vol més autogovern, però, en tot cas, als catalans se'ls ha de donar l'oportunitat de votar sobre si volen independència sí o no», va afirmar.

El PDeCAT i la Crida

D'altra banda, Bonvehí va descartar una dissolució del PDeCAT per l'arribada de la Crida, i va confiar que l'espai polític impulsat per Carles Puigdemont serà «un paraigua del món independentista».

El PDeCAT va reunir divendres de la setmana passada la direcció executiva durant més de 12 hores per perfilar l'estratègia de la formació «d'aquí a dos o tres anys», va explicar el dirigent demòcrata. «No podem obrir el meló sobre si el PDeCAT ha de desaparèixer o no. Estem convençuts que tindrà llarga durada i no tenim cap intenció de dissoldre'ns», va afirmar Bonvehí.

El president del PDeCAT va assegurar que s'esperarà a «veure què és exactament la Crida», que mostrarà les seves línies mestres el 27 d'octubre, i va dir que espera compartir-hi una estratègia conjunta.