El portaveu parlamentari de Ciutadans, Carlos Carrizosa, va opinar ahir que la conferència que farà dimecres que ve el president de la Generalitat, Quim Tor-ra, a la Universitat de Ginebra per «internacionalitzar el separatisme» està «condemnada al fracàs».

En declaracions a la premsa ahir al matí a les portes de la redacció de Catalunya Ràdio després de fer-hi una entrevista, Car-rizosa va argumentar que els independentistes no han rebut «cap suport» internacional.

D'altra banda, tant en el programa El suplement de Catalunya Ràdio com en les declaracions posteriors, el dirigent de Cs va afirmar que «de cap manera» es considera monàrquic. Tot i això, Carrizosa va afegir que tampoc és republicà, i que defensa la corona com a «símbol» que representa «tots els espanyols».

Suports de l'«extrema dreta»

Sobre el col·loqui de Torra a Ginebra, que du per títol «Una mediació internacional per a Catalu-nya?», el portaveu parlamentari de Cs va afegir que el s0biranisme només ha rebut suports de l'«extrema dreta» i que cap institució europea, cap «democràcia occidental avançada» ni cap altre organisme ha reconegut que a Catalunya hi ha «presos polítics» ni tampoc ha donat suport als «separatistes».

Dos dies després que el Parlament de Catalunya reprovés el rei Felip VI, Carrizosa va assegurar que «no cal ser monàrquic ni republicà» per defensar els «símbols» espanyols i que «atacar la corona reial» és atacar tots els ciutadans de l'Estat: «Qui ataca el símbol que avui representa els espanyols, sigui la corona o la bandera, pretén atacar tots els espa-nyols», va dir.

D'altra banda, sobre les mobilitzacions a Barcelona del divendres passat, 12 d'octubre, Dia de la Hispanitat, Carrizosa va condemnar «tot tipus de violència», ja sigui la «crema de banderes estelades» durant una concentració de l'extrema dreta com la «crema de caixers» en una manifestació dels «extremistes separatistes i els CDR».

Carrizosa, a més, va dir al president del Govern, Pedro Sánchez, que si vol fer alguna «oferta» a Catalunya «parli amb tots», començant per la líder del «primer partit» al Parlament, Inés Arrimadas, i no només amb els independentistes. El portaveu parlamentari de Cs va argumentar que la figura del president de la Generalitat, Quim Torra, no representa «tots els catalans».