Portugal recupera la normalitat després de l'impacte de Leslie, que va tocar terra com a tempesta amb ratxes de vent de fins a 176 quilòmetres/hora, i va deixar 27 ferits lleus, talls de llum que van afectar a milers de persones i centenars d'arbres caiguts.

"El pitjor ja ha passat, ara va de baixa", ha afirmat avui el comandant de districte de Protecció Civil Luís Belo Costa, que no va quantificar els danys materials.

Tot i que el perill ja ha passat, Protecció Civil manté l'alerta mentre s'apura a verificar les destrosses i buidar la via pública de les conseqüències de Leslie, la pitjor tempesta que ha assotat Portugal des de 1842.

La tempesta, que va tocar territori portuguès al voltant de la mitjanit a uns 200 quilòmetres al nord de Lisboa, va deixar uns 300.000 usuaris sense electricitat i va obligar a desallotjar a 61 persones, en la seva majoria als voltants de la localitat d'Alcobaça.

Dels 27 ferits lleus que es van registrar durant la nit, la majoria van ser atesos en hospitals i donats d'alta; tan sols tres van requerir assistència en el terreny.