El secretari d'organització del PSC, Salvador Illa, va assegurar ahir que no entendria que els partits catalans rebutgessin els pressupostos de l'Estat, ja que són «beneficiosos» per a Catalunya.

En al·lusió a les formacions d'ERC i PDeCAT al Congrés, el dirigent socialista va afegir que tampoc no entendria que el seu possible rebuig se sustentés en la demanda de «peticions impossibles» per al Govern d'Espanya, amb referència a l'exercici del dret a l'autodeterminació que reclamen els independentistes.

En un contacte amb la premsa al carrer de Roc Boronat ahir al matí, Illa va instar els diversos grups del Congrés dels Diputats a fer propostes per millorar els comptes de l'Estat.

El dirigent socialista va destacar que els pressupostos «reverteixen l'austeritat» i inicien un camí del finançament de Catalunya que contribuirà a «millorar les condicions de vida» de la ciutadania, per la qual cosa considera que els partits independentistes hi han de donar suport.

Parlar amb tothom

D'altra banda, i sobre els pressupostos del Govern català, el secretari d'organització del PSC va insistir que els socialistes no es negaran «mai» a parlar amb ningú. Tot i això, va reiterar que si l'executiu de Quim Torra no rebutja la «via unilateral i il·legal» té «complicat» poder tenir el suport dels socialistes. «Això no exclou que parlem», va puntualitzar.