Les gravacions de les quals disposaria Turquia per denunciar que el periodista Yamal Jashogi va ser assassinat a l'interior del consolat d'Aràbia Saudita a Istanbul procedirien del seu rellotge intel·ligent, que estava connectat al seu telèfon mòbil -que es trobava a l'exterior de les instal·lacions- i que suposadament va captar tots els abusos.

El periodista va entrar el 2 d'octubre al consolat per obtenir uns papers que necessitava per al seu proper casament. La seva pista es va perdre aquell dia, tot i que les autoritats saudites han insistit que Jashogi va sortir del consolat i neguen qualsevol tipus d'incident a l'interior de l'edifici.

El diari The Washington Post, amb el qual Jashogi col·laborava com a columnista, va publicar que el govern de Turquia ha assegurat a autoritats dels Estats Units que els enregistraments de so i imatge que ha recollit en aquests últims dies demostren que el periodista va ser assassinat dins el consolat.

El diari turc Al Sabah va explicar que «els moments en què Jashogi era interrogat, torturat i assassinat van ser captats per la memòria del rellotge intel·ligent», que estava sincronitzat amb l'iPhone del periodista. Aquest telèfon es trobava, pel que sembla, en possessió de la promesa del periodista, fora del consolat.

Per la seva banda, el president dels Estats Units, Donald Trump, va advertir que promourà un «fort càstig» a l'Aràbia Saudita si es confirma que el periodista va morir al consolat saudita a Istanbul, si bé va evitar culpar ningú fins que avancin les investigacions.

«Ningú sap res del cert encara», va afirmar el president nord-americà en una entrevista amb la cadena CBS, en què va assenyalar que «probablement» acabarà sortint a la llum la veritat d'aquest controvertit cas. Els Estats Units han ofert la seva col·laboració en les investigacions que estan portant a terme tant les autoritats turques com les saudites.