n El president del grup parlamentari d'Esquerra, Sergi Sabrià, va reiterar ahir que la fórmula de JxCat sobre els diputats suspesos pel jutge del Suprem Pablo Llarena és «més feble» perquè fa perdre la majoria dels independentistes a la cambra.

En declaracions al programa Acció política de TV3, Sabrià va constatar que JxCat i ERC tenen «dues visions diferents sobre com tombar Llarena». El dirigent republicà defensa que la seva «fa més mal» al magistrat perquè permet que els diputats Oriol Junqueras i Raül Romeva, empresonats a Lledoners, continuïn votant, mitjançant la designació.

D'altra banda, Sabrià va mostrar confiat que trobaran les «vies» perquè el grup de la CUP-CC continuï col·laborant amb JxCat i ERC.

JxCat manté de moment la via de la delegació de vot per als seus quatre diputats suspesos per Llarena: Carles Puigdemont, Jordi Sànchez, Jordi Turull i Josep Rull. La decisió, juntament amb l'acord de la Mesa perquè aquests quatre vots no fossin vàlids als plens, ha fet que el bloc independentista perdés diverses votacions aquesta setmana al Parlament. Sobre aquesta qüestió, Sabrià va opinar que la via de JxCat és igualment «respectable», tot i que va constatar que també és «més feble».

Finalment, Sabrià va comentar que per molt que la CUP-CC s'«hi negui», cal trobar la manera de continuar col·laborant amb els anticapitalistes per refer la unitat d'acció. «Som en un moment on tots fem jocs de mans per superar la repressió que ens ve de fora», va argumentar Sabrià, que va apuntar que la CUP pot opinar que la fórmula de designació dels republicans no és cap «desobediència», tot i que va afegir que creu que l'opció triada per l'alcaldessa de Berga, la cupaire Montse Venturós, «tampoc no ho sembla».