L'huracà Leslie, convertit ja en tempesta tropical, ha deixat en les primeres hores de la seva entrada a Espanya ratxes de vent de fins a 96 quilòmetres hora localitzades aquesta matinada a la província de Zamora, segons dades de l'Agència Estatal de Meteorologia.

La major velocitat del vent provocada per aquest fenomen meteorològic s'ha registrat en el municipi de Fuentesaúco, a l'est de la província, on a les 3.20 hores s'han aconseguit les ratxes màximes de vent de 96 km/h.

A la província de Zamora, com a conseqüència de la tempesta tropical també s'han registrat ratxes de vent de 87 quilòmetres hora a Villardeciervos, a la comarca de Sanabria, situada al nord-oest de la província.

Afeblit al arribar a Catalunya

A Catalunya arribarà molt més afeblit, "en forma de depressió post-tropical", ha informat aquest dissabte el Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat) en un comunicat.

L'última actualització del NHC indicava que el Leslie perdria la categoria de cicló tropical abans de tocar terra a Portugal, encara que ho faria com a cicló post-tropical amb possibles efectes equivalents a un huracà de grau 1.

S'espera que el vent pugui superar els 100 quilòmetres per hora i que localment es puguin acumular fins el 125 mil·límetres de precipitació.

Els models meteorològics indiquen que a Catalunya, entre el diumenge i el dilluns, es podran produir precipitacions d'intensitat forta en el litoral, prelitoral i en altres sectors de l'oest i centre del territori.

A més aniran acompanyades de tempesta, ratxes de vent fort i calamarsa, per la qual cosa el Meteocat ha emès avisos per intensitat i acumulació de pluja, i per l'estat del mar.