La diputada de Ciutadans Sonia Sierra va assegurar ahir que els «esgarrifa» que hi hagi polítics que demanin interferir en el poder judicial, que considera un dels pilars de l'estat de dret. Per això, va defensar la separació de poders i va demanar que jutges i fiscals puguin «treballar en pau».

Sierra va avisar també que alguns diuen que «no se senten emparats» per l'Estat. Sierra va fer aquestes declaracions després de les filtracions de la Fiscalia a la premsa i va demanar «màxim respecte» a totes les decisions judicials.

La diputada de Cs també va alertar que cada vegada hi ha més jutges i fiscals que volen marxar de Catalunya perquè no se senten «còmodes» per fer la seva feina.

Sierra va afegir que també cada vegada més hi ha persones que no veuen possible tirar endavant el seu projecte vital a Catalunya i que també decideixen marxar.

Per a la diputada de Ciutadans, també és «significatiu» que hi hagi cada vegada menys gent que vulgui venir a Catalunya, i va posar d'exemple els estudiants de medicina i la «davallada de sol·licituds» per cursar el MIR a Catalunya.