Les fortes pluges caigudes aquest diumenge i dilluns a la matinada han deixat registres de precipitació superiors a 100 l/m2 al Bages i a la Catalunya Central. El Servei Meteorològic de Catalunya ha registrat 107.3 l/m2 a Òdena, 105.6 l/m2 a Solsona i 103 l/m2 a St. Salvador de Guardiola (Bages).

El llindar de preciptació més alt a les nostres comarques fins a les 6.30h del matí ha estat a La Panadella (Anoia), amb 26,2 mm per metre quadrat cada 30 minuts. A Artés (Bages), s'han registrat 25,8 mm per metre quadrat cada mitja hora.

També aparèixen a la llista de màxima intensitat Òdena (25,5mm), Sant Salvador de Guardiola (23,4 mm) o els Hostalets de Pierola (21,9mm). El registre més alt a tot Catalunya és el de El Montmell (Alt Penedès), amb 41,2mm.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, la màxima pluja acumulada a les comarques centrals s'ha registrat al Port del Compte (Solsonès), amb 119,7mm. Apareix també Alinyà (Alt Urgell), amb 116,7mm i Pujalt (Anoia), amb 114,8mm. Molt igual ha estat el registre de Cadí Nord-Prats d'Aguiló (Cerdanya), 114,7mm. Al Bages, a Sant Salvador de Guardiola, s'han registat 103,8 mm.

Tot seguit, consulta tot la llista facilitada pel Meteocat, amb el màxim registre de 207,4mm, localitzat a Viladrau (Osona).

Pel que fa a les ratxes de vent, la més alta localitzada a Catalunya ha esta a la Cerdanya, concretament a la Tosa d'Alp, amb 125,5 km/h.

El telèfon d'emergències 112 de Catalunya ha rebut fins a les 08:00 hores d'avui un total de 1.276 trucades relatives a 982 incidències a causa de les intenses pluges. La majoria de trucades s'han fet per inundacions de baixos, incidències al clavegueram i amb vehicles. D'aquestes trucades, 200 s'han rebut des del Tarragonès.

Els Bombers de la Generalitat han atès un total de 628 avisos des que va començar l'episodi ahir als volts de les 14.00h. D'aquests, 445 corresponen a la passada matinada (entre mitjanit i les 08.00h) amb aquesta distribució territorial per Regions d'Emergències:

· Girona: 80

· Lleida: 19

· Tarragona: 28

· Centre: 36

· Metropolitana Nord: 184

· Metropolitana Sud: 98

La gran majoria de serveis han estat per retirar branques i arbres caiguts a causa del vent. També s'han fet neteges de calçades en vies on hi havia acumulació de pedres i fang i s'han atès inundacions de baixos. Els Bombers, igualment, també han fet revisió de cabals de rius i rieres en zones on l'aigua ha sobreeixit, com ara a Agramunt, Sant Guim de Freixenet, les Oluges, Camprodon, Ribes de Freser i Sant Joan de les Abadesses.

Els serveis més importants de la matinada s'han fet a Malgrat de Mar, on el vent ha fet caure la teulada d'una benzinera ubicada a la carretera N-II. Les plaques del sostre han malmès els cinc sortidors de benzina. La instal·lació ha quedat precintada. No consta cap persona ferida en cap d'aquests serveis.