n La Unió Social Cristiana (CSU), el partit aliat de la cancellera Angela Merkel, hauria perdut la majoria absoluta a les eleccions locals de Baviera, segons els sondejos.

La CSU només va aconseguir el 35,5% a les eleccions regionals i es veurà obligada a governar en coalició per segona vegada des del 1962, en el que és un sever cop polític per al líder nacional del partit i ministre d'Interior, Horst Seehofer.

Tal com s'esperava, el partit d'ultradreta Alternativa per a Alemanya hauria aconseguit representació al Parlament bavarès amb l'11% dels vots. Alternativa per a Alemanya tindria representació a tots els parlaments estatals menys en el de Hesse, on probablement ho aconsegueixi a les eleccions que tindran lloc d'aquí a dues setmanes.

Alternativa per a Alemanya és ara el principal partit de l'oposició a escala federal, després de les eleccions de l'any passat, amb una campanya contra la immigració il·legal que ha aconseguit absorbir vots de l'electorat descontent amb els partits conservadors.

Els Verds es convertirien, no obstant, en la segona força política de l'Estat, amb el 18% dels vots. L'associació de votants lliures no afiliats Freie Wahler hauria obtingut l'11,5% dels vots.

El partit Socialdemòcrata (SPD) de Merkel només hauria aconseguit el 10% de les paperetes i el Partit Democràtic Lliure (FPD), el 5%.

Aquest resultat podria posar en dubte el futur de Seehofer, que ha perdut suports dins la cúpula del seu partit. Un canvi en el lideratge de la CSU podria proporcionar una excusa més al Partit Socialdemòcrata per posar fi a la coalició que té amb els conservadors fent ús de la clàusula de revisió als dos anys. En tot cas, Seehofer va afirmar que vol seguir en tots els seus càrrecs. «I tant que seguiré assumint la meva responsabilitat», va assegurar, tot afegint que «això no és un bon resultat, no hi ha res a interpretar».