n La Guàrdia Civil ha remès recentment un informe al Jutjat d'Instrucció número 13 de Barcelona, que investiga el procés, en el qual no descarta que els responsables independentistes creessin un compte fiduciari a Luxemburg, com va fer Eslovènia, per proveir-se de fons de cara a la independència que pretenia declarar.

L'informe esmentat inclou un ampli resum dels documents intervinguts al secretari d'Hisenda, Lluís Salvadó, que desenvolupaven 175 mesures a adoptar pel Govern català i el Parlament per contribuir a la creació d'un Estat propi, assegurar que el seu funcionament és reconegut internacionalment i desplegar, com a Estat independent, la seva administració.

Entre aquesta documentació, els investigadors van trobar un informe sobre els passos que va fer Eslovènia abans d'independitzar-se de l'antiga Iugoslàvia. S'hi recullen les similituds i diferències entre aquest petit país (amb poc més de dos milions d'habitants) i Catalunya, i fins i tot algunes recomanacions que els van donar les autoritats eslovenes en els diferents viatges que van fer allà, entre d'altres l'actual vicepresident, Pere Aragonès.

D'entre aquestes, la Guàrdia Civil destaca la creació d'un compte fiduciari a Luxemburg, que les autoritats eslovenes van constituir amb l'objectiu d'acumular recursos per fer front al pagament dels seus deutes un cop s'hagués produït la desitjada independència.