L'Assemblea Nacional Catalana (ANC han convocat una concentració a l'esplanada de la presó de Lledoners per aquest dimarts a les set de la tarda amb motiu del primer aniversari de l'empresonament de l'expresident de l'ANC, Jordi Sànchez, i el president d'Òmnium, Jordi Cuixart. «Un any de vergonya, un any de dignitat» serà el lema de la mobilització.

Hi participarà l'advocat de Carles Puigdemont, Jaume Alonso-Cuevillas, i del de Jordi Sànchez, Jordi Pina, així com d'en Joan BonaNit, el jove que es planta cap al vespre a Lledoners i amb un megàfon crida, un per un, els noms dels presos polítics empresonats i els desitja una bona nit. En el transcurs de la concentració hi haurà una lectura de cartes dels presos, llegides per persones del seu entorn.

La concentració comptarà també amb la participació del col·lectiu Músics per la Llibertat i coincidirà amb les mobilitzacions que es duran a terme en altres punts de territori per exigir la llibertat dels presos. També és previst que s'instal·li una pantalla i es faci una connexió amb la mobilització de Barcelona.