El Saló Nàutic Internacional de Barcelona va tancar ahir les portes de «la millor edició» des del 2012, quan es van concentrar totes les activitats al Port Vell de la capital, segons va explicar el seu director, Jordi Freixas, en declaracions a l'ACN.

Amb 275 expositors i 700 embarcacions (171 en l'aigua), el certamen ha registrar un creixement global del 8%, i ha doblat l'augment de les vendes del sector, que ha facturat el 4% més que l'any passat. Segons dades oficials, l'afluència de públic ha arribat als 56.000 visitants, el 10% més que l'any passat.

Organitzat per Fira de Barcelona amb la col·laboració de l'Associació Nacional d'Empreses Nàutiques (AENE), la innovació, la sostenibilitat i l'emprenedoria han centrat la 57a edició del certamen barceloní, la plataforma comercial més important i de divulgació de la nàutica d'esbarjo d'Espanya.

«Estem força satisfets, les perspectives per al sector són positives», va reconèixer Freixas. «Les empreses expositores han fet negoci, han fet bons contactes i s'han tancat operacions, i això farà créixer el nombre de matriculacions finals», va assegurar Freixas.