L'expresident del PSE-EE Jesús Eguiguren va afirmar que l'expresident del Govern José Luis Rodríguez Zapatero es va plantejar la possibilitat de concedir indults a presos d'ETA durant la treva de l'any 2006, quan pensava que «acabaria el terrorisme». Eguiguren va fer aquestes declaracions després que el diari El Correo publiqués que Zapatero es va reunir el 8 de setembre a Elgoibar amb el coordinador d'EH Bildu, Arnaldo Otegi. «Com més assetjat estava Zapatero per la dreta, quan pensava que havia d'acabar el terrorisme, tenia plans d'indult per als presos», va afegir Eguiguren.

«Res a dir»

Per la seva part, Otegi va afirmar que no té «res a dir» sobre la trobada amb Zapatero, tot afegint que es va reunir amb molts dirigents, entre ells «els emissaris d'Aznar». Això no obstant, el coordinador d'EH Bildu va aclarir que en la seva «llarga» experiència política ha tingut contactes amb «moltíssima gent, responsables polítics, i caps i excaps de Govern a Europa i el món».

Davant la petició del líder del PP, Pablo Casado, i d'altres càrrecs d'aquest partit que demanen al president del Govern, Pedro Sánchez, que desautoritzi Zapatero, va assegurar que intenten aprofitar quelcom que «no comentaré». «Però he de dir-los que vaig tenir l'oportunitat de reunir-me més d'una vegada en un poblet de Burgos amb una delegació del president Aznar, amb tres persones rellevants del PP, Ricardo Martí-Fluxá, Pedro Arriola i Javier Zarzalejos», va dir.