n Els coportaveus de l'Executiva de Podem, Pablo Echenique i Noelia Vera, van advertir al Govern que les mesures de l'acord pressupostari que han tancat s'han de complir i que no poden entrar en les negociacions per convèncer les forces catalanes i basques perquè donin suport al Parlament als comptes per al 2019. «És un acord signat, el Govern ha de garantir que es compleixin les mesures, han costat mesos de treball», va assegurar Vera després de la reunió del Consell de Coordinació del partit morat.

En aquest sentit, Echenique va afirmar que està «segur» que el Govern té això clar, perquè rebaixar algunes de les mesures incloses en el pacte, per tal de convèncer altres grups, suposaria «que l'acord que ha signat deixa de ser un acord». «Per definició, els acords són ferms, així que no valorem aquest escenari», va dir.

Així mateix, els coportaveus del partit liderat per Pablo Iglesias van defensar que els Pressupostos han d'estar aprovats «com a molt tard» a principi de l'any que ve, «perquè no es prorroguin els del PP, si és possible, cap dia del 2019». I, a part dels comptes, Echenique va assenyalar que l'1 de gener també ha d'entrar en vigor la pujada a 900 euros pactada del salari mínim, com és habitual.

En aquest punt, Echenique va aprofitar per fer una crida a «tota la gent que s'ha mobilitzat aquests mesos» i els va demanar que «segueixi estant mobilitzada per vigilar que es compleix l'acord» pressupostari. En referència a això, Echenique va avisar els col·lectius que s'han mobilitzat aquests mesos, com els pensionistes, que la negociació no ha acabat encara perquè ara caldrà «concretar el contingut» de les mesures contemplades a l'acord, i que, a més, és necessari aconseguir el suport parlamentari de les forces que de moment no han donat el seu aval. En tot cas, els dirigents de Podem es van mostrar convençuts que les forces catalanes i basques donaran suport als comptes: «Ens resulta difícil imaginar com el PDeCAT, ERC i PNB explicaran als bascos i catalans que no se'ls puja el salari mínim».