La Secció Primera de la Sala Penal de l'Audiència Nacional va confirmar ahir la resolució que posa fi al sumari sobre el processament de l'exresponsable dels Mossos d'Esquadra Josep Lluís Trapero, a qui envia a judici a l'hora que dona cinc dies a la Fiscalia perquè presenti el seu escrit d'acusació, d'acord amb la resolució a la qual ha tingut accés Europa Press.

La resolució, dictada dilluns d'aquesta setmana i de la qual ha estat ponent magistrat Ramón Sáez, exposa que, un cop aquesta mateixa sala ha confirmat l'ordre de processament, que va ser recorregut per les defenses, «sembla raonable entrar al judici oral per examinar la solvència dels indicis de criminalitat que en aquesta resolució es recordaven».

D'aquesta manera, el fiscal tindrà cinc dies hàbils de termini i que van començar a comptar ahir per presentar el seu escrit d'acusació contra Trapero i la resta de la cúpula dels Mossos d'Esquadra. Es confirma així mateix el processament i el pas a judici oral de la intendent Teresa Laplana i els excaps polítics de la policia autonòmica Pere Soler i Cèsar Puig.

Tots ells van ser processats en una interlocutòria dictada el mes d'abril per la magistrada de l'Audiència Nacional i ara magistrada al Tribunal Suprem Carmen Lamela, que va ordenar seure a la banqueta a Trapero per dos presumptes delictes de sedició i un d'organització criminal presumptament comesos durant els successos del 20 i el 21 de setembre davant de la conselleria d'Economia a Barcelona i en la jornada de l'1-O, quan es va celebrar el referèndum de Catalunya.

Soler i Puig, per la seva banda, han estat processats per presumpta organització criminal i un únic delicte de sedició que hauria tingut lloc per l'1-O, mentre que Teresa Laplana afrontarà un possible delicte de sedició en relació amb els incidents del 20 i 21 de setembre davant de la seu de la conselleria d'Economia de la Generalitat.