El jutge de l'Audiència Nacional José de la Mata ha comunicat a la Sala Penal que ja es poden jutjar totes les peces de la suposada comptabilitat B del PP, també anomenada caixa B o papers de Bárcenas, llevat de la part que fa referència a les donacions en negre que hauria rebut el partit, ja que continua en instrucció.

En una resolució, el titular del Jutjat Central d'Instrucció 5 informa la Secció Segona ja pot procedir a jutjar la mateixa caixa B, els treballs de remodelació, suposadament amb pagaments en negre, de la seu central del PP; l'impagament de l'impost de societats corresponent al 2008; i la compra d'accions de Libertad Digital. El magistrat remarca que la part relativa a les donacions presumptament irregulars segueix en instrucció, però «no impedeix la continuació de les actuacions d'enjudiciament» de les quatre anteriorment esmentades.

De la Mata fa una explicació detallada de l'evolució de la peça sobre la caixa B del PP, que es va obrir al març del 2013. A més de la comptabilitat en negre, en aquesta peça s'investiguen «si determinades anotacions reflectides en els anomenats papers de Bárcenas constitueixen el suport documental i comptable, per rudimentari que sigui, de transaccions reals que reflectirien les contraprestacions en metàl·lic obtingudes pel PP i determinades persones a canvi d'intercedir o pressionar per aconseguir que es fessin determinades adjudicacions d'obres públiques als pagadors d'aquestes comissions il·lícites».