La Guàrdia Civil porta a terme un macrooperatiu amb epicentre a Maçanet de la Selva contra una organització que es dedica a traficar amb marihuana a gran escala (tant arreu de l'Estat com també a nivell internacional). Des de les cinc del matí, fins a 360 agents estan fent més d'una vintena d'escorcolls simultanis. El focus de l'operatiu, i allà on es concentren la majoria d'escorcolls -fins a dinou- és a la urbanització Residencial Park de Maçanet de la Selva. També es fan registres a Lloret de Mar (Selva), Cassà de la Selva i a la zona de Vila-roja de Girona. Segons informen fonts policials, la gran majoria dels membres de l'organització són persones d'ètnia gitana. Es preveuen fer cap a una vintena de detinguts.

Uns 360 agents de la Guàrdia Civil estan realitzant ja un total de 22 registres a les comarques gironines, dos en bars i la resta en habitatges, en una operació contra el tràfic de marihuana, blanqueig de capitals i frau amb el fluid elèctric. Es busquen plantacions de gran capacitat en cases que tenen la llum punxada.

Hi participen agents de l'Agrupació de Reserva i Seguretat (ARS) procedents de Barcelona i Girona, però també un helicòpter i gossos ensinistrats que busquen drogues, armes i diners. L'operació està en marxa des de les 5 del matí per ordre d'un jutjat de Santa Coloma de Farners.