El conseller d'Interior, Miquel Buch, ha fet aquest dijous una crida a la prudència de tota la ciutadania davant del nou episodi de pluja intensa que ha fet activat l'alerta del pla per risc d'inundacions per la previsió de precipitacions intenses a les Terres de l'Ebre. El nou episodi s'allargarà durant tota la nit i divendres al matí, quan s'espera que sigui el moment més crític. Buch ha reclamat que tothom "fugi de les zones inundables i de les lleres dels rius" i de tots aquells punts on "podem prendre mal". "Està previst que plogui amb molta intensitat i que faci vent i, en qualsevol moment una distracció pot ser una fatalitat", ha alertat.

Durant unes hores ha plogut fort a les comarques de Girona, mentre que a la nit, s'espera que l'aigua caigui sobretot amb força a les Terres de l'Ebre. Les pluges acumulades han obligat a activar el Pla Municipal de Protecció Civil en fase d'alerta a Figueres i a tancar l'accés al cementiri des del camí de Vilatenim i també el de l'antiga carretera del Far, darrere del polígon de Vilatenim, al seu pas pel riu Manol. L'aigua també ha baixat amb força a la riera de Cadaqués. Tot i que no ha provocat desperfectes, ha desplaçat un dels vehicles que aquest matí hi continuaven estacionats malgrat els avisos.

Al Port de la Selva, segons han informat des de l'Ajuntament, també s'han els accessos al monestir de Sant Pere de Rodes per esllavissades del terreny.