La primera ministra britànica, Theresa May, va mostrar ahir la seva confiança que Brussel·les i Londres arribin «en els pròxims dies o setmanes» a un acord sobre la sortida del Regne Unit del club europeu que inclogui una solució per a la qüestió de la frontera irlandesa.

«S'han fet progressos considerables des de (la cimera de) Salzburg treballant intensament. En els propers dies i setmanes crec que podem aconseguir un acord, un acord que crec que vol tothom i que no només és de l'interès del Regne Unit sinó també de la UE», va afirmar en declaracions als mitjans a la seva arribada a la reunió de caps d'Estat i de Govern del bloc comunitari.

May va destacar que les dues parts han «solucionat» la majoria dels assumptes inclosos en l'acord de divorci, però segueix pendent el pla d'emergència (o backstop, en l'argot comunitari) per a la qüestió irlandesa.

«Crec que tothom a la taula vol tenir un acord. Hem treballat intensament i podem aconseguir aquest acord, penso que l'acord és assolible i ara és el moment d'aconseguir-lo», va insistir la mandatària britànica.