Més de mig centenar d'entitats i ajuntaments catalans van reclamar ahir al Govern de Pedro Sánchez que retiri «immediatament» el recurs interposat pel Govern del PP contra la llei catalana de mesures urgents per afrontar l'emergència en l'àmbit de l'habitatge i la pobresa energètica.

La PAH, l'Aliança contra la Pobresa Energètica i l'Observatori DESC, promotors de la Iniciativa Legislativa Popular d'habitatge que va culminar en aquesta llei catalana, aprovada per unanimitat pel Parlament, van presentar ahir davant la seu de la cambra un manifest perquè la llei sigui recuperada, en el que van qualificar de «demostració de força». «Volem que divendres el consell de ministres retiri el recurs contra la llei 24/2015», de manera que el Constitucional no hagi de pronunciar-se, ha explicat la portaveu de la PAH, Lucía Delgado. Aquesta Llei va ser recorreguda pel Govern Rajoy davant el Tribunal Constitucional, el maig del 2016, i com a conseqüència del recurs el TC va suspendre l'aplicació de gran part del seu articulat, que entre altres coses preveia un lloguer social obligatori per part dels grans tenidors a famílies vulnerables que no poden pagar el lloguer o hipoteca i la cessió obligatòria per augmentar el parc d'habitatge assequible.

«Hem de corregir els errors del PP», «prou de demores», «estem tota la societat catalana junta exigint la recuperació d'aquesta llei», va afegir l'activista, que va explicar que el grup promotor de la ILP ha demanat una reunió formal amb l'equip de la ministra Batet.