El cos d'Arthur, el menor desaparegut des de dimarts de la setmana passada a les inundacions a Mallorca, va ser localitzat ahir en un punt que encara no s'havia revisat en els marges del torrent de Ses Planes. En total, els temporals van provocar 13 víctimes mortals, inclòs el menor.

Així ho va anunciar un portaveu de la Guàrdia Civil en una roda de premsa des del lloc de comandament habilitat a Sant Llorenç des Cardassar. Segons va indicar la Guàrdia Civil, el cos estava en un tram del torrent «considerat zona crítica», centenars de metres més avall del punt en què la mare del menor, que també va morir, va poder treure del cotxe la seva germana -també menor d'edat- amb l'ajuda d'un ciclista abans que el corrent arrossegués el vehicle dimarts passat.

El cos estava cobert de fang i restes vegetals i va ser trobat cap a les 12.20 hores per un operari d'una pala excavadora que estava treballant movent brossa. L'home va trucar immediatament al 112.

Per la seva banda, el director tècnic d'operacions del dispositiu, Joan Pol, va agrair l'aportació de professionals del món científic que han contribuït a trobar el menor. Segons va explicar el màxim responsable de l'operatiu, aquest ajut ha estat fonamental perquè va aconseguir replantejar les zones de cerca. De fet, ahir al matí un geòleg va fer un reconeixement de la zona «a 20 metres d'on s'ha trobat el cos». Un rastreig de la procedència de bicicletes, mobles, vehicles i altres objectes que la riuada es va emportar del poble va permetre fer una reconstrucció dels fluxos de l'aigua, que confirmaven la zona correcta. A més, Pol va destacar que l'operari que va trobar el menor va aturar la màquina i va donar l'avís de seguida.

Comiat multitudinari

Més de 1.000 persones van acudir ahir a la tarda a la parròquia de la Mare de Déu dels Dolors de Manacor per assistir al funeral per les víctimes de les inundacions del Llevant de Mallorca.

El bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull, va ser l'encarregat de presidir l'homilia en què va assegurar estar encara «commocionat» per tot el que ha passat durant aquests últims dies. «No obstant això, també des del primer moment ha succeït el miracle de la solidaritat, l'ajuda incondicional, la preocupació pels altres, amb eloqüents i valents gestos que han omplert les pàgines dels mitjans de comunicació i els comentaris de tots», va assenyalar Taltavull. En aquesta línia, va presumir de la «impressionant i nombrosa resposta col·lectiva d'ajuda solidària» rebuda per «normalitzar una situació tan alterada», i va instar els assistents a «fer una lectura creient d'aquest fet».

Així mateix, van assistir al funeral la presidenta del Govern, Francina Armengol, juntament amb la vicepresidenta i els consellers; el president del Parlament, Baltasar Picornell; la delegada del Govern a Balears, Rosario Sánchez; els presidents del Consell de Mallorca i Eivissa, Miquel Enseyat i Vicent Torres, respectivament; i la vicepresidenta del Govern central, Carmen Calvo, entre d'altres.

Els reis Felip VI i Letícia van acudir, de dol rigorós, al funeral per donar el condol a les famílies i amics de les 13 víctimes registrades després de les inundacions del dimarts 9 d'octubre. Els reis ja van visitar la zona afectada divendres passat per manifestar el seu «enorme orgull» per la «impressionant» solidaritat manifestada en la visita a Sant Llorenç.