El president del Govern espa-nyol, Pedro Sánchez, va restar importància ahir a la visita que Pablo Iglesias farà avui a Oriol Junqueras, a Lledoners, en la qual podria intentar aconseguir el suport d'ERC als pressupostos.

En roda de premsa des de Brussel·les, el cap de l'executiu espa-nyol va agrair «l'esforç»del líder de Podem, però va avisar que «la negociació en nom del Govern la fa el Govern».

El líder de Podem, Pablo Iglesias, va revelar que va ser el president d'ERC, Oriol Junqueras, qui va sol·licitar aquesta vegada una reunió entre tots dos per parlar de «política en general», trobada que es materialitzarà avui a la presó de Lledoners, on Junqueras és en presó preventina.

En declaracions als mitjans de comunicació als passadissos del Congrés dels Diputats, Iglesias va fer una crida general a les forces polítiques per «relaxar una mica el to» amb l'objectiu de facilitar la sortida de la situació «d'excepcionalitat» en què es troba Catalu-nya. En aquest sentit, va aconsellar el ministre d'Exteriors, Josep Borrell, que moderi «una miqueta» el seu «mal geni».

El líder de la formació lila va assenyalar que acudirà avui a la presó de Lledoners, a Sant Joan de Vilatorrada, amb la disposició «d'escoltar» Junqueras.

Iglesias va mostrar el seu interès de veure Junqueras quan va acudir el juny passat (abans del trasllat dels presos a Catalunya) a la presó de Soto del Real (Madrid) per visitar el president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, però la seva baixa anticipada per paternitat el va obligar a postergar aquesta cita.

Amb Asens i Martín

El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, anirà avui a la presó de Lledoners juntament amb la portaveu d'En Comú Podem al Congrés dels Diputats, Lucía Martín, i amb el tinent d'alcalde de Barcelona Jaume Asens per reunir-se amb el líder d'ERC, Oriol Junqueras.

Fonts coneixedores de la reunió van explicar a Europa Press que Lucía Martín assistirà a la trobada com a membre dels «comuns» al Congrés dels Diputats i perquè va ser una de les que va negociar els Pressupostos Generals de l'Estat amb representants del Govern central (juntament amb Josep Vendrell d'ECP).

Sense vidre ni límit de temps

La reunió que tindran avui el diputat i secretari general de Podem amb el líder d'ERC, Pablo Iglesias i Oriol Junqueras, a la presó de Lledoners tindrà lloc en una sala sense vidre i sense límit temporal, tal com passa amb totes les autoritats que demanen visitar un pres en un centre penitenciari a Catalunya. En aquest sentit, la visita d'Iglesias a Junqueras no forma part del règim habitual de visites del pres.