El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha rebutjat investigar el president del Parlament, Roger Torrent, i els membres de la Mesa de JxCat i ERC per proposar la investidura a distància de Carles Puigdemont, en concloure que van acabar «acatant» la prohibició del Constitucional.

La sala civil i penal del TSJC acorda no admetre a tràmit la querella per prevaricació i desobediència que VOX va presentar contra Torrent i els membres de la Mesa del Parlament Josep Costa, Eusebi Campdepedrós, de JxCat, així com la igualadina Alba Vergés, d'ERC i ara consellera de Salut, per proposar la investidura a distància de Puigdemont, que després va prohibir el Constitucional. Torrent va convocar el 25 de gener un ple per a cinc dies després per investir com a president de la Generalitat el candidat de JxCAT Carles Puigdemont. El Govern de Mariano Rajoy va interposar un recurs contra la convocatòria del ple per investir Puigdemont davant el Tribunal Constitucional, que el 27 de gener va resoldre impedir la celebració del debat i votació, ni per mitjans telemàtics ni per substitució d'un altre parlamentari, alhora que prohibia la delegació del vot als diputats amb ordre de cerca i captura i ingrés a la presó.

Segons el TSJC, els quatre membres independentistes de la Mesa querellats «no van incomplir els mandats del Tribunal Constitucional», ja que, finalment, es va procedir a l'«acatament» de la prohibició d'investir Puigdemont, en ajornar el ple.